Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mermerna jaja – lukovina + folija (video)

Podeli recept:

Potrebno:


Lukovinu usitnite i stavite u odgovarajući sud. Jaje umočite u vodu pa odmah uvaljajte u usitnjenu lukovinu, a onda prebacite u maramicu ili gazu, uvijte i gumicom vežite. Složite u dublju šerpicu, nalijte vodom, a onda sipajte 2 kesice ljubičaste boje i sirće. Stavite da se jaja kuvaju i kada voda provri, kuvajte još 8-10 minuta.

Nakon toga, sklonite sa vatre, prospite vruću vodu i odmah nalijte hladnu. Skinite maramicu ili gazu, zavisno šta ste koristili, i operite od lukovine. Ostavite da se skroz ohlade a onda ih na nekim mestima premažite lepkom, stavite foliju, pa ponovo premažite lepkom. Ostavite da se osuši, najbolje preko noći. Prilikom sušenja, lepak postaje transparentan (providan).

Jaja premažite uljem da dobiju sjaj.


Napomena: Foliju, Galaxy flakes i lepak sam našla na netu kod Pertini Hobby Centar  i naručila preko njihovog Instagram naloga. Na par jajeta radila sam Galaxy flakes, ali su ti listići deblji i grublji, tako da sam se ipak odlučila za listiće folije jer se ne osećaju ispod prstiju. Njih bi mogli da lepite i umućenim belancetom, bez problema, ili da koristite netoksični lepak na vodenoj bazi.

Mermerna jaja – lukovina + zelena boja (video)

 

Šarena uskršnja jaja (video)


Prikaži komentareZatvori komentare

Ostavi komentar