Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uskršnja jaja na tri načina – brzo i lako

Podeli recept:

Za uskršnju korpicu punu šarenih jaja dovoljno vam je jedno pakovanje Carmin četiri tečne boje za jaja sa crvenom, plavom, žutom i zelenom bojom.

U nastavku imate kako sam obojila na tri načina – brzo i lako.

Potrebno:

 • Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
 • obarena bela jaja
 • papirni ubrus
 • 50 ml vode
 • alkoholno sirće
 • jestivo ulje

 1. način:

Kesice međusobno razdvojite, vodeći računa da ne dođe do prosipanja sadržaja.

Pažljivo odsecite ugao kesice i na papirni ubrus naizmenično nakapajte sve boje iz pakovanja. Na sredinu stavite obareno jaje i uvijte u ubrus. Sjedinite vodu (50 ml) i alkoholno sirće (1 kašika) i stavite u bočicu sa prskalicom. Dobro naprskajte ubrus sa svih strana. Ostavite 1h, zatim skinite ubrus koristeći zaštitne rukavice. Jaja stavite na papirni ubrus i sačekajte da se u potpunosti osuše. Za sjaj premažite uljem.


 

2. način:

Uzmite četiri manje čaše ili šolje. U svaki sud sipajte mlaku vodu, kašiku sirćeta i 1/3 boje iz kesice. Jaja premažite uljem i stavite u tečnost. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem.

 

 3.način:

U istu tečnost, u kojoj ste bojili prethodna jaja, sipajte kašiku ulja  i stavite jaja. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem. Napomena: za intezivniju nijansu dodajte još boje u tečnost.

U saradnji sa:


Prikaži komentareZatvori komentare

1 Komentar

 • Autor Tijana Petrović
  Objavljeno 14. aprila 2023. 17:03 0Likes

  Isprobala sam drugi način, uspelo je 🙂

Ostavi komentar