Uskršnji venčići

Podeli recept:

Recept je objavljen u aprilskom broju časopisa Hrana i vino.
Napraviti testo kao po receptu za „Uskršnje zeke“. Nadošlo testo premesiti, a onda od njega otkidati male loptice. Od svake loptice napraviti trakice oko 23 cm dužine i prst debljine. Sastaviti po dve trakice i onda ih zajedno uvrteti,tj. uviti u pletenicu. Krajeve spojiti u krug. Venčiće složiti na pleh obložen papirom za pečenje.Ostaviti venčiće 10-15 minuta da narastu, a onda ih premazati sa umućenim jajetom. Kažiprst umočiti u jaje,a onda u susam. Na svaki deo pletenice ostaviti otisak sa susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C. Pečene venčiće ostaviti da odstoje i da se dobro ohlade, a onda u svaki venčić staviti po jedno ofarbano jaje i poslužiti za Uskršnji doručak.
Pogledajte slične recepte:

Podeli recept:
Oznake: , ,

Komentari 5 Odgovori

Vaše Informacije

 1. svaka cast Minja !!!Uvek se ovde nadje dobar recept !!Hvala !!Mogla bi da razmislis i pokrenes svescicu ili kuvar sa receptima za one koji nemaju kompjuter,da im ne prepisujem vise !!!!!

 2. I ja sam za kuvar 🙂 Dobro bi mi dosao u kuhinjici jer se ovako ne odvajam od kompa :))

 3. Obozavam vasu Kuhinjicu – sve recepte redom. Vasi Uskrsnji vencici podsetili su me na jedan starinski vaskrsnji recept moje Bake. Obavezno pravim PERETKE za svaki Vaskrs. Ako ste zainteresovani, mogu ga poslati na vas e-mail, s obzirom da je nesto duzi tekst.
  To je vrsta kuvanih djevreka a simbolicno predstavlja Hristov venac.
  U Bosni decu daruju Vaskrsnjim jajetom zajedno sa tim peretkom.
  Puno daljeg uspeha,
  Tijana

 4. Puno vam hvala sto ste podijelili ovaj prekrasan recept sa nama. :-)Uskrsnji vjencici ce ukrasiti moju trpezu.