Skoči na sadržaj

Kuca na poklon za Viktoriju

Podeli recept:

Kada pitam Viktoriju šta želi da dobije za rođendan ili Novu Godinu, odgovor je uvek isti: « Jednu malu, slatku kucu «. Moj odgovor je takođe isti:» Kada budemo imali dvorište». Imam sreću da su mi deca razumna i da bez neke veće priče prihvataju moj odgovor. Naravno,dvorište kao i mala vikendica je u planu, ali da li će to biti za godinu, dve, pet ili deset to niko ne zna. Možda će Viktorija biti toliko velika da će je zanimati druge stvari, ali ipak mislim da će joj jedna mala kuca uvek biti velika želja.Za sada joj nedostatak prave kuce zamenjujemo  plišanim kucama,koje ima u svim veličinama i bojama 🙂 Trenutno je aktuelna pink pudlica sa kojom spava i jede.

Kucu od fondana smo zajedno videle na netu i naravno da nije moglo da prođe bez pitanja hoću li da joj napravim.

Mislim da odgovor već znate 🙂


Ovoga puta fondan nisam pravila jer sam imala deo koji mi je ostao od Stevanove torte. Od zelenog dela sam prvo napravila okruglu kutiju,a onda i poklopac.


Crveni fondan sam tanko razvukla i isekla 4 trakice, širine oko 0,6 mm i sa malo vode zalepila na kutiju. Zalepila sam i trake na poklopcu od kutije.


Za mašnu sam isekla traku oko 3 cm dužine,a krajeve sam isekla sa nožem da budu uži. Tako sam napravila dve trakice. Trakice sam presavila preko parčenceta od salvete da se malo prosuše i dobiju lep izgled mašne.


Izvadila sam salvetu, sastavila sam sve delove mašne i sa vodom zalepila na poklopac.


Od fondana za kuče odvojila sam deo za glavu (veličina oraha), 2 dela za noge i 2 manja dela za uši. Glavu sam napravila u kruškastom obliku, a onda sam  napravila udubljenje za usta i jezik.


Noge


Od crvenog fondana sam napravila kapu i blago sam je nakrivila na jednu stranu. Stavila sam je na glavu i onda dodala beli deo za kuglicu na kapi i obod. Kuci sam dodala oči i nos.


Od belog fondana sam isekla krug,napravila ga talasastog,obojila ga sa sjajem i ostavila na salveti da se prosuši.

Na kutiju sam prvo stavila ovaj beli talasasti deo, noge i onda glavu…….……….i kuca je bila gotova 🙂

1 mišljenje na „Kuca na poklon za Viktoriju“

  1. Minja dete ti je preslatko 🙂 i baš mi je žao kada ovako mora da gleda igračkicu…. moja cura je imala istu želju ali ima dve kuce a sada još i macu. Divna su deca koja vole životinje 🙂 pozdrav za Viktoriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *