Skoči na sadržaj

Čokoladni sutlijaš sa malinama (video)

Podeli recept:

 Sutlijaš sa čokoladom ili bez ?

Ako želite da probate nešto novo i ukusno, neka to bude sutlijaš sa Dr. Oetker mlečnom čokoladom. Još ako spremite u kombinaciji sa malinama, nećete se pokajati.
Čokoladni sutlijaš sa malinamaPotrebno:

 

Pripremite sutlijaš:

  1. Pirinač nalijte hladnom vodom i ostavite 5 minuta, pa ocedite višak vode. U odgovarajućem sudu kratko propržite na suvo, pa nalijte 250 ml vruće vode. Promešajte i poklopite. Kuvajte dok pirinač ne upije vodu.
  2. Sipajte prvi put 250 ml vrućeg mleka. Smanjite temperaturu i poklopite, Češće sklanjajte poklopac da biste promešali. Kuvajte dok mleko ne uvri.
  3. Sipajte drugi put 250 ml vrućeg mleka. Nastavite da kuvate poklopljeno sa češćim mešanjem pirinča.
  4. Treći put sipajte još 250 ml vrućeg mleka. Sad već možete da dodate jedan vanilin šećer, 4 kašike kristal šećera i izlomljenu čokoladu. Promešajte, poklopite ali sada mnogo češće otklopite i mešajte, svakih minut. Kuvajte dok se sutlijaš ne zgusne, ali ne do kraja, jer će se svakako stegnuti kada se ohladi.
  5. Dok je vruće sipajte u čaše ili teglice.
  6. Sipajte maline u sud. Dodajte jedan vanili šećer i 4 kašike kristal šećera. Kuvajte oko 3-4 minuta. Posebno sjedinite gustin i 50 ml hladne vode. Dodajte u maline i skuvate fil. Sipajte preko pirinča. Ostavite da se ohladi pa dekorišite čokoladom i malinama.

Napomena:

  • Kod kuvanja sutlijaša, bitna stavka je sud u kome kuvate, dakle, gledajte da to bude neki sa premazom.
  • Kod mene je to ovaj vok sa premazom u kome uvek spremam razna rižota. Što se tiče pirinča, koristila sam upravo risotto pirinač. Kao rezultat toga, dobila sam lep i kremast sutlijaš.
  • Kada nalivate vodu ili mleko, neka bude uvek vruća ili maker toplija.


U saradnji sa:Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *