Jaja “Galaksija”

Podeli recept:

Volim kada moja deca učestvuju u humanitarnim akcijama i rado im pomognem u tome. Prošle godine je bila jedan humanitarna prodaja, baš pred Uskrs, pa smo Viktorija i ja napravile ovakva jaja koja su se rasprodala brzinom svetlosti. Ove godine ih ponovo farbamo, a spremile smo vam i tutorijal, onako kako ih mi radimo.

Jaja “Galaksija”

 Jaja “Galaksija”

Potrebno:

  • boje tempere: crna, plava, ljubičasta, bela,
  • boje u prahu: srebrna i zlatna
  • barena jaja
  • alkoholno sirće
  • rukavice

 Jaja “Galaksija”

 

Jaja prebrišite alkoholnim sirćetom, a zatim obrišite ubrusom.  Crnom bojom premažite celo jaje, a zatim ga ostavite da se skroz osuši pre nanošenja drugih boja. Najbolje je da napravite postolje za jaje od stiropora i 4 čiode.

Jaja “Galaksija”Jaja “Galaksija”

Kada se crna boja skroz osušila, sa prednje strane sunđerom  utapkajte plavu boju i ostavite da se osuši. Preko 2/3 plave boje utapkajte ljubičastu boju. Ostavite jaje se suši 30 minuta.

Jaja “Galaksija”

Jaja “Galaksija”

Nanesite belu, zlatnu i srebrnu boju tako što će te četkicu sa oštrom dlakom umočiti u boju a onda sa svih strana isprskati jaje.

 Jaja “Galaksija”

Napomena: Ako koristite zlatnu i srebrnu boju u prahu, potrebno je prethodno da je rastvorite alkoholom. Ako ne možete da nađete zlatnu i srebrnu boju, dovoljna je samo bela. Obavezno koristite rukavice.

Jaja “Galaksija”Pogledajte slične recepte:

Podeli recept:
Oznake: , , , ,

Komentari 6 Odgovori

Vaše Informacije

  1. Draga Minja,kod tebe je uvek sve za pohvalu i izrada i tetaljan opis.Bravo za te i Viktoriju i hvala ti sto postojis!