Skoči na sadržaj

Bojenje uskršnjih jaja na prirodan način

Podeli recept:

Bojenje uskršnjih jaja na prirodan način predstavlja pravo zadovoljstvo. Jedan od načina farbanja jaja koji koristim je i uz pomoć hibiskusa.

Bojenje uskršnjih jaja na prirodan načinPotrebno:

  • bela jaja
  • 100 g hibiskusa (kupite u bio shopu na meru)
  • prehrambena zlatna boja za dekoraciju

Za bojenje uskršnjih jaja na prirodan način sledite postupak:

Obarite jaja. Hibiskus sipajte u sud i prelijte vrelom vodom. Dodajte obarena jaja i ostavite 5 minuta, a onda svako izvadite, zajedno hibiskusom i stavite na alufoliju. Dodajte hibiskus i sa gornje strane, a onda foliju dobro uvijte.

Ostavite 10-15 minuta, a onda odvijte foliju, pažljivo skinite hibiskus i ubrusom lagano utapkajte. Neka se boja osuši i jaje se ohlade, potom isprskajte zlatnom bojom tako što boju razredite sa 2-3 kapi alkohola, i tvrdom četkicom isprskajte jaja. Ostavite najbolje preko noći da se sve osuši, pa uljem premažite jaja, vodeći računa da ne skinete zlatnu boju.

Napomena: Koristite samo bela boja, sad ih ima već u svim super marketima i pijacama. Kod mene su jaja bila prazna, pa nisam mogla da ih ubacim u tečnost, ali vi sa svežim jajima nećete imati tih problema 🙂

Zlatna boja je ona koja se koristi za torte i kolače, naravno da nju ne morate da stavljate, ali pošto će ova jaja biti korišćena kao dekoracija, isprskala sam zlatom.Predlažem vam da pogledate i sledeće recepte na temu uskršnjih jaja.

Bojenje uskršnjih jaja na prirodan način

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *