Skoči na sadržaj

Kako da izbelite jaja i ofarbate Carmin bojama (video)

Podeli recept:

Potrebno za:

Izbeljivanje jaja:  • jaja
  • 500 ml 9% sirćeta
  • 500 ml vode

Bojenje jaja:

Izbeljivanje jaja:

Ako ste u prilici, nabavite bela jaja, jer intenzite boja će biti mnogo lepši, ali ako imate standardna žuta jaja, možete ih izbeleti jednostavnim postupkom.

U sud stavite jaja (sobne temperature), pa dodajte vodu i sirće. Kuvajte standardno vreme koliko inače kuvate jaja, a kod mene je to obično oko 9-10 minuta. U toku kuvanja skidajte penu koja se stvara. Obarena jaja sklonite sa vatre, prospite vodu i nalijte hladnu.Nekim mekšim sunđerom trljajte jaja ali vodite računa da vam ne puknu, jer su se prilično istanjila od sirćeta. Ovo je još jedan razlog da se potrudite da nabavite bela jaja.

Farbanje jaja:

Sa svakom od 4 raspoložive kesice postupite na sledeći način: Rastvorite sadržaj kesice u 700 ml ključale vode. U dobijeni rastvor dodajte 5 kašika 9% sirćeta i dodajte ranije skuvana jaja. Jaja ostavite potopljena 2-4 minuta dok se ne postigne željena nijanse. Jaja možete premazati uljem za sjaj.

Napomena: Pakovanje sadrži 4 prehrambene boje: crvenu, zelenu, žutu i plavu i 1 par rukavica. Boje su dovoljne za farbanje 60 jaja (30 crvenih jaja, 10 zelenih jaja, 10 žutih jaja, 10 plavih jaja).​

Pogledajte recept za venčiće i bojenje belih jaja sa Carmin crvenom i plavom bojom.U saradnji sa:

1 mišljenje na „Kako da izbelite jaja i ofarbate Carmin bojama (video)“

  1. Povratni ping: Uskršnja jaja na tri načina | Minjina Kuhinjica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *