Skoči na sadržaj

Uskršnja jaja na tri načina

Podeli recept:

Pripremite uskršnja jaja na tri načina – brzo i lako! Za uskršnju korpicu punu šarenih jaja dovoljno vam je jedno pakovanje Carmin četiri tečne boje za jaja sa crvenom, plavom, žutom i zelenom bojom.

Uskršnja jajaU nastavku imate kako sam obojila Uskršnja jaja na tri načina – brzo i lako.

Potrebno:

  • Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
  • obarena bela jaja
  • papirni ubrus
  • 50 ml vode
  • alkoholno sirće
  • jestivo ulje

Uskršnja jaja

 1. način:

Kesice međusobno razdvojite, vodeći računa da ne dođe do prosipanja sadržaja.

Pažljivo odsecite ugao kesice i na papirni ubrus naizmenično nakapajte sve boje iz pakovanja. Na sredinu stavite obareno jaje i uvijte u ubrus. Sjedinite vodu (50 ml) i alkoholno sirće (1 kašika) i stavite u bočicu sa prskalicom. Dobro naprskajte ubrus sa svih strana. Ostavite 1h, zatim skinite ubrus koristeći zaštitne rukavice. Jaja stavite na papirni ubrus i sačekajte da se u potpunosti osuše. Za sjaj premažite uljem.

 

2. način:

Uzmite četiri manje čaše ili šolje. U svaki sud sipajte mlaku vodu, kašiku sirćeta i 1/3 boje iz kesice. Uskršnja jaja premažite uljem i stavite u tečnost. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem.

 

 3.način:

U istu tečnost, u kojoj ste bojili prethodna jaja, sipajte kašiku ulja  i stavite jaja. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem. Napomena: za intezivniju nijansu dodajte još boje u tečnost.

Uskršnja jaja

U saradnji sa:1 mišljenje na „Uskršnja jaja na tri načina“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *