Skoči na sadržaj

Zapečene tikvice sa ćurećim prsima (video)

Podeli recept:

Možda trenutno ne možemo da pozovemo goste ali možemo za sebe da napravimo neki ugođaj. Ovo je lepa varijacija na temu kanapea bez hleba,a osim što su vizuelno atraktivni,ukus prevazilazi sva očekivanja! Dakle,ako ste za nešto novo,sa manje kalorija i više proteina probajte sa ovim zalogajima. Glavni element su dobro odabrana ćureća prsa,a ja sam se odlučila za Pik jer imaju visok sadržaj proteina,smanjenu količinu soli (čak 25%!), nema aditiva,pojačivača ukusa,soje i glutena! Kao podlogu sam koristila tikvice,a pored ćurećih prsa tu je i paradajz i mocarela. Par minuta u rerni i imate vrlo laganu večeru. Uživajte!
P.S. ostatak ćurećih prsa sam iskoristila za rusku salatu ?Potrebno:

  • 1-2 mlade tikvice
  • PIK ćureća prsa   4 deblja šnita
  • 2 paradajza
  • 2 veća sira mocarela (mozzarella)
  • origano
  • mleveni biber


 

Tikvice operite, obrišite i isecite na kolutove debljine oko 8-10 mm. Složite na pleh obložen papirom za pečenje. Tikvice pospite origanom i mlevenim biberom.

PIK ćureća prsa  stavite na dasku za sečenje i sekačem prečnika tikvice isecite krug. Na svaku tikvicu stavite krug ćurećih prsa, pa preko i krug paradajza. Na kraju stavite po parče mocarele.

Pecite 230 °C 10-15 minuta, a onda još 5 minuta ali sa uključenim grilom.

Napomena: Kada kupujete PIK ćureća prsa, tražite da vam iseku na debljinu broj 4. Mocarelu možete staviti i na samom kraju, pre nego što uključite gril grejač, tako će manje iscureti, a možete je zameniti i nekim drugim sirom po ukusu.

U saradnji sa:Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *