Skoči na sadržaj

Dulce de leche (video)

Podeli recept:

Potrebno:  • zaslađeno kondezovano mleko


 

Kondezovano mleko sipajte u odgovarajući sud, neki 20 cm prečnika. Pokrijte alu folijom i prebacite u pleh od rerne a onda sve ubacite u zagrejanu rernu na 200 °C. U pleh od rerne odmah sipajte vruću vodu, da sud u kome se nalazi kondezovano mleko bude više od pola u vodi, može i ¾. Ostavite u rerni 75 minuta.

Nakon tog vremena, izvadite sud sa kondezovanim mlekom, skinite foliju i mikserom malo umutite. Sipajte u teglicu i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda teglicu zatvorite.

Ako planirate da dulce de leche iskoristite u narednih 4-5 dana onda možete da ostavite na sobnoj temperaturi, dalje od izvora toplote. Nakon tog vremena ostavite u frižideru.

Od svih varijanti koje sam našla na netu ova mi je bila najbezbolnija i najlakša da se napravi i toplo je preporučujem. Kondezovano mleko mora da bude zaslađeno i samo kao takvo se koristi za kolače, tj deserte. Od vas koji mi se javljate, saznala sam da ima u SuperVeru (trenutna cena 195 din) a lično sam videla i u Metrou. U Grčkoj kupujem od 0,70-1,50 eura, zavisno od prodavnice i proizvođača.

Pošto uvek kupim u većim količinama, dešavalo se da rok prođe i po 3-4 meseca, i da znate, i nakon tog roka kondezovano mleko je savršeno i upotrebljivo 🙂Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *