Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rolat sa kidy čokoladicama (video)

Podeli recept:

Ne znam kako sam zaboravila na ovaj rolat i nisam ga pravila odavno, a na sajtu je bio objavljen među prvima receptim, ima tome već skoro 15.godina. Sreća imam troje dece koja mnogo bolje pamte pa ima ko i da me podseti. Sačuvajte ovaj recept, jer kad ga jednom napravite i probate, biće vam u top 3 sitnih kolača za sva slavlja, kako zbog ukusa tako i zbog brzine pravljenja. Ako vam treba za dane posta, stavite posni margarin, sve ostalo ostaje isto.

 

Želim da vas upoznam sa malim domaćinstvo iz Šapca Moja košnica, koje se bavi proizvodnjom i prodajom meda i ostalih pčelinjih proizvoda kao što su propolis, polen i matični mleča, a njihove proizvode možete pogledati na sajtu www.mojakosnica.com

Već neko vreme koristimo njihov med koji je je 100% prirodan i ne sadrži nikakve veštačke dodatke, boje ili konzervanse i za svaku je preporuku, a u ovom receptu koristila sam livadski. Iskoristite kod «MINJINAKUHINJICA» i ostvarite popust od 10% na sve narudžbine do 19.6.2022.g, a možete naručiti preko gore pomenutog sajta, njihovog IG @mojakosnica i FB @mojakosnica

Podržite male proizvođače, kupujte od njih i pratite ih na društvenim mrežama, jer naše malo njima mnogo znači !

Potrebno:


  • 100 ml vode
  • 230 g šećera
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika meda Moja košnica
  • 350 g mlevene plazme
  • 6 kidy čokoladice jagoda

U sud sipajte vodu i šećer. Stavite na vatru da se šećer otopi pa dodajte maslac/margarin i kakao. Mešajte da se otopi i sve ujednači. Sklonite sa vatre i u smesu dodajte med i mlevenu plazmu, a onda promešajte. Smesu podelite na dva jednaka dela.

U kesu (od 3L) za zamrzivač stavite prvi deo. Prvo špatulom a onda i oklagijom rastanjite na dužinu 3 čokoladice.

Kada ste smesu ravnomerno razvukli, isecite kesu kako je prikazano u videu. Složite 3 čokoladice i urolajte rolat uz pomoć kese. Prebacite u zamrzivač na hlađenje. Na isti način napravite još jedan rolat od drugog dela. Kolače možete čuvati i u zamrzivaču, ali izvadite 20-30 minuta ranije da se malo opuste a onda isecite.


Prikaži komentareZatvori komentare

Ostavi komentar