Skoči na sadržaj

Brze tortice sa jagodama – Strawberry cupcakes

Podeli recept:Brze tortice sa jagodama

Potrebno za 10 tortica:

  • 10 komada čokoladnog keksa
  • 250 ml slatke pavlake
  • 80 g kisele pavlake
  • 50 g čokolade u roze boji
  • 1 kašika ulja
  • jagode

 Brze tortice sa jagodama

Keks složiti u silikonske modlice. Slatku pavlaku  zagrejati zatim skloniti sa vatre i dodati kiselu pavlaku. Promešati i odmah sipati u modlice preko keksa. Čokoladu istopiti sa kašikom ulja i sipati preko belog fila. Ostaviti da se stegne u frižideru, zatim izvaditi iz modlica i dekorisati jagodama.

 Brze tortice sa jagodama

Brze tortice sa jagodama

Napomena: Ako nemate slikonske modle, možete koristiti po 2 papirnate korpice. Umesto jagoda možete staviti maline, a keks koji sam ja koristila je bio Toto, ali možete i neki po vašoj želji.

Čokoladu u boji sam kupila ovde.

Brze tortice sa jagodamaStrawberry cupcakes

A fast recipe that will be a perfect dessert in every occasion!

For 10, you will need:
10 pieces of chocolate biscuits
250ml of sweet cream
80g of sour cream
50g of pink chocolate
1 tbs of oil
strawberriesPut the biscuits into silicone molds. Heat the sweet cream, then remove it from the stove and add the sour cream. Mix well and pour it into the molds immediately. Melt the chocolate with a tablespoon of oil and pour over white filling. Leave it to set in the fridge, then remove the molds and decorate with strawberries.

17 mišljenja na „Brze tortice sa jagodama – Strawberry cupcakes“

  1. Stvarno prelepo izgleda 🙂 A da li se umesto roze čokolade, može koristiti bela čokolada u koju se doda malo roze boje? Jel to ispadne isto? Pozz

  2. Stvarno prelepo izgleda 🙂 A da li se umesto roze čokolade, može koristiti bela čokolada u koju se doda malo roze boje? Jel to ispadne isto?Pozz

  3. Draga Minja, pokusala sam da napravim tortice, ali fil od pavlake se uopste nije stegao, kad sam ga sipala u modlice keks e isplivao gore, a cokolada poonula i nije se razlila. Gde sam pogresila? kako se fil od samo slatke i kisele pavlake moze stegnuti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *