Skoči na sadržaj

Hoćemo li da pravimo Pepu ? :)

Podeli recept:

Ovo je jedna od retkih figurica za koje vam ne treba preveliko znanje pravljenja figurica. Pored toga što je laka za pravljenje, Pepa je i popularna kod dečice kada su u pitanju rođendanske torte, pa zašto onda da ih ne iznenadite sa jednom ovakvom figuricom. Ako za prvi put i ne bude savršena i nalazite joj mane, verujte mi da klinci te iste mane neće ni primetiti i biće oduševljeni sa Pepom koju je napravila mama, tetka, baka…. :))



Za početak, potreban vam je fondan koji možete da napravite sami ili da kupite Barvallov.

Od crvenog fondana napravite prvo telo za Pepu. Kroz sredinu provucite drveni štapić( za ražnjiće), ostavite 2 cm da viri gde ćete kasnije staviti glavu.Telo ostavite da se prosuši dok radite ostale delove.
Od roze fondana napravite glavu kruškastog oblika, zatim je ostavite da se prosuši. Napravite ruke i uz pomoć vode zalepite na telo (Pepa 1).
Premažite sa malo vode na gornji deo tela, zatim stavite glavu i pritisnite blago da se zalepi za telo (Pepa 2). Napravite oči od belog fondana,a sa crnim flomasterom (za torte i kolače) dodajte crne tačke u sredini. Ako nemate ove flomastere, možete koristiti crnu gel boju, zatim boju u prahu koju ste pre toga rastopili sa par kapi vode ili alkohola ili jednostavno stavite crni fondan.
Što se tiče ušiju, znam da nisu ovo original Pepine, ali meni se ove više sviđaju pa sam napravila manju modifikaciju istih 🙂

Na nosu napravite dve nozdrve uz pomoć čačkalice ili nečeg sličnog.
Napravite i noge kao na donjoj slici. Premažute ih sa vodom i oko 1 cm podvuzite pod telo i Pepa je gotova 🙂



Na gornjoj slici Pepa nema rumenilo na obrazima, ali joj dodajte, biće lepša sa njim 😀
Nastavak sledi ….
Pridružite se Minjinoj Kuhinjici na Facebook-u.

7 mišljenja na „Hoćemo li da pravimo Pepu ? :)“

  1. Napravila sam pepu po vasem modelu.Treba da mi ostane citava do 3. jula.Gde da je cuvam s obzirom da idu topliji dani.Ufrizideru ili na sobnoj temperaturi?Heeeeeeelpp….

  2. Vec je odgovarala na takvo pitanje kod Winny the Pooh-a, da se figurice cuvaju na sobnoj temperaturi zasticene od prasine ! Pozdrav.

  3. htela bih da napravim zvezdice da stavim na stapic pa da ih pobodem po torti, od kog materijala su najbolje, recept za fondan sam isprobala i odlican je .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *