Skoči na sadržaj

Kako da napravite tortu kao iz crtanog filma / Cartoon cake (video)

Podeli recept:

Video imate pri dnu, pa pogledajte kako sam i na koji način dekorisala ovu tortu.

Potrebno:  • torta
  • fondan/dekor masa
  • puter/margarin za premazivanje

Pogledajte video postupak 

Napravite tortu po želji i ukusu ali mora da bude čvrsta za oblaganje fondanom i izdrži težinu gornje torte, tj parčeta. Po potrebi, gornju tortu možete staviti na kartonsku tacnu za tortu, a u donju da zabodete drvene štapiće. Lepše je kada torta ima visinu, pa ručunajte na neku od 10cm. Kod mene je bila plazma torta, recept imate OVDE, jer Viktorija je to tražila, a i meni olakšala posao,

Kada napravite tortu, koja se dobro ohladila i stegla, isecite parče.

Krenite sa ukrašavanje torte, ali pre stavljanja fondana premažite tortu margarinom ili puterom, vrlo malo (vidi se na slikam koliko je to).

Fondan razvucite i prvo obložite bočnu stranu. Višak isecite, a onda stavite gornji deo, pa onda napravite «fil» a onda crnim fondanom napravite ivice, tj sve oivičite.

Parče torte stavite na donju, a onda dodatno dekorišite šlagom i trešnjom, sve napravljeno od fondana.Koristila sam Lora Sweet dekor masu, zato što kod njih možete naručiti fondan i u manjim pakovanjima od 250 g. Generalno, samo je žuta od 700g, sve ostalo možete uzeti pakovanja od 250 g, ali imajte na umu da je moja bila od oko 19-20 cm.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *