Skoči na sadržaj

Žabac od fondana

Podeli recept:

Pre par dana sam obećala jednoj Nataši da ću napraviti žabca i da ću pokazati postupak pravljenja.
Nije loše ispao s obzirom da mi je ovo prvi žabac. U principu, nije težak za pravljenje. Jedino možda oko glave ima malo više posla. Verovatno već svi znate po kom receptu pravim fondan,ali opet nije na odmet da vam ostavim recept 🙂Fondan obojte sa zelenom bojom i od njega prvo odvojte deo za telo.

Zatim napravite dve veće noge, tj batake 😉

Isecite i prste.

Napravite i gornje,ali da one budu malo manje. Uz pomoć četkice i malo vode lepite noge za telo. Povucite 2-3 linijice po sredini nogu(tu gde bi nama bili laktovi i kolena, samo sa prednje strane :D)

Glavu napravite kao na slici,s time što sa palčevima pritisnete da napravite malo udubljenje za oči. Od belog fondana napravite dva kruga prečnika oko 1 cm. Napravite i dva crna kruga koji će biti malo manji,a onda još dva mala bela. Što se tiče ovih crnih, njih obojte tako što crnu boju u prahu rastvorite sa kap-dve vode i sa četkicom obojte. Oči takođe sa malo vode zalepite.

Sa čačkalicom napravite dve rupice za nos. Sa nožićem zasecite da napravite usta. Čačkalicu stavite od glave prema dole,ali ostavite da štrči oko 15 mm gde ćete staviti kapu.

Napravite i malu belu kapicu sa tufnicama….


…… a onda je stavite na čačkalicu, tj glavu.

Pošto ovog žabca sutra stavljam na tortu, biće nastavak recept 😀
Nadam se da će se Nataši svideti žabac i da će pokušati i ona da ga napravi :))


10 mišljenja na „Žabac od fondana“

  1. Hvala vam od srca za ovako detalje korisni su za pocetnike.Asto se tice recepata predivni su pozdrav iz Makedonije.

  2. Minja, zaista ste jedinstveni. Imam samo reči hvale i zahvalnosti! Delite vaše recepte i tajne tako nesebično i sa toliko detalja da uspevate da ih približite svima, i onima koji za to imaju dara i onima kojima “vajanje” malo teže ide. Ja sam zahvaljujući vama počela ovim da se bavim i rado bih vam se pohvalila nekim svojim radovima! Samo tako nastavite, stvarno ste odlični u tome što radite!!!

  3. Minja, zaista ste jedinstveni. Imam samo reči hvale i zahvalnosti! Delite vaše recepte i tajne tako nesebično i sa toliko detalja da uspevate da ih približite svima, i onima koji za to imaju dara i onima kojima \"vajanje\" malo teže ide. Ja sam zahvaljujući vama počela ovim da se bavim i rado bih vam se pohvalila nekim svojim radovima! Samo tako nastavite, stvarno ste odlični u tome što radite!!!

  4. Ako nije problem, da li biste mogli ubaciti recept ŠVARCVALD TORTE jer odavno tražim dobar recept,a oni koje sam do sada čitala su prosječni… vjerujem da bi Vaš bio fantastičan. Hvala unaprijed!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *