Skoči na sadržaj

Pohovani crni luk – Orly – Fried onions

Podeli recept:

Pohovani luk je odličan  prilog uz meso i na zapadu je vrlo popularan i poznat pod nazivom “onion rings”. Može jednostavno  i  brzo da se napravi, a i ne treba mnogo sastojaka, pa je tako i ekonomičan recept. Možete  koristiti samo brašno, jaja i prezle ili napraviti «Orly» smesu, kako sam ja ovog puta spremala. Ako spremate za decu i želite da smanjite ljutinu luka,  kolutove  stavite na 15-20 minuta u mleku. Ako ste ljubitelj ljute hrane, onda brašnu dodajte ljutu mlevenu papriku ili neki drugi začin koji volite.

 Pohovani crni lukOrly smesa:

  • 3 jajeta
  • 250 ml piva
  • 200 g brašna
  • so, biber

 

I još treba:

  • 2-3 veće glavice crnog luka
  • brašno
  • ulje za prženje

Orly smesa: Umutiti žumanca, brašno i pivo. Posoliti i pobiberiti zatim smesi dodati prethodno umućena belanca i lagano promešati.

Luk oljuštiti i iseći na kolutove, ne mnogo tanke. Kolutove uvaljati u brašno zatim u Orly smesu, pa pržiti na ulju, sa obe strane, na umerenoj temperaturi. Kolutove vaditi na ubrus da upije masnoću.

Ova količina smese je dovoljna za «Oslić na Orly način» i za pohovani luk. Ako vam treba samo za luk, možete smanjiti na trećinu.

1406050019Fried onions

An excellent addition to your meal or a quick lunch for the lazy ones!

Batter:
3 eggs
250ml of beer
200g of flour
salt, pepper

You will also need:
2-3 bigger onions
flour
oilBeat the egg yolks, the flour and the beer. Salt and pepper to taste, then add that to the previously mixed egg whites and fold in gently.
Peel the onions and cut them into circles, not too thin. Roll the onion rings into flour and the mixture, then fry in oil on both sides on medium heat. Remove them from the oil and place them onto a paper napkin so that it soaks up excess oil.

2 mišljenja na „Pohovani crni luk – Orly – Fried onions“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *