Skoči na sadržaj

Rolovani juneći ramstek

Podeli recept:

Jedan interesantan način pripreme rolovanog mesa. Idealno za roštilj zabave, pogotovo ako želite  gostima da ponudite nešto više od čevapa i pljeskavica 🙂Potrebno je:

  • 1 kg junećeg ramsteka
  • 100 gr kačkavalja
  • 100 gr veće goveđe pečenice
  • 100 gr slanine
  • 6 čena belog luka
  • veza peršuna

Iseći vodoravno 1/3 ramsteka ali ne do kraja, zatim drugu trećinu i napraviti jednu veliku šniclu. Meso izlupati sa tučkom za meso.Beli luk i peršun u blenderu samleti, zatim rasporediti po mesu (slika 1). Složiti lente slanine (slika 2), zatim pečenicu (slika 3) i kačkavalj (slika 4).

Meso urolati sa uže strane, zatim sa kuhinjskim kanapom uvezati meso sa razmakom od 3-3,5 cm na nekih 7- 8 mesta zavisno od širine mesa .

Pored kanapa provući štapić za ražnjiće na suprotnu stranu, zatim na sredini, između dva kanapa, iseći meso.

Meso, po želji, ispržiti na ulju ili na roštilju. Pre serviranja, skinuti štapiće ili ih ostavite radi štosa, pogotovu ako planirate da ih jedete u prirodi 😉

Pošto su dodaci koji idu u rolovano meso poprilično slani, meso nisam solila, ali možete eventualno da ga pobiberite ako želite. Poslužiti uz povrće i sezonsku salatu.

6 mišljenja na „Rolovani juneći ramstek“

  1. Vauuuu,zgleda sjajno!Moj muž pravi rolovano meso sa raznim nadevima,a ovo ću da mu predložim za sledeći put.Bilo bi interesantno isprobati na roštilju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *