Skoči na sadržaj

Žerbo bombice (video)

Podeli recept:

Kao nastavak slavskog izazova, posle slanog, evo i mog odgovora na slatki izazov u vidu ovih preukusnih Žerbo bombica.
Dr. Oetker je pripremio poklon pakete za najbolje recepte i već danas možete i vi da učestvujete a više o samom izazovu možete pročitati na OVOM linku.Potrebno:

 

U sud sipajte mleveni keks, mlevene orahe i marmeladu od kajsija. Promešajte pa dodajte aromu vanile, a onda nastavite sa mešanjem dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od smese odvajajte po 25 g i pravite kuglice. Ostavite da se ohlade dok topite čokoladu.

Crnu čokoludu otopite sa 4 kašike ulja, a belu sa 2. Crnu sipajte u neku keramičku šolju ili čašu, a belu u dresir kesu.

Bombicu zabodite na drveni štapić. Umočite u crnu čokoladu, malo otresite višak a onda prelijte belom čokoladom i nastavite, držeći za drveni štapić, da treskate i pomerate bombicu levo desno da se ocedi višak čokolade. Provucite kroz žičani stalak tako da bombica ostane gore, a štapić izvućete dole. Nastavite sa glaziranjem preostalih bombica. Ostavite da se čokolada stegne, a onda ih skinite sa stalka i prebacite u papirne korpice.Napomena: Od ove količine, ako pravite bombice od 25 g, možete napraviti 30 komada. Kada skidate bombice sa stalka, nemojte golim rukama, jer će ostati trag od prstiju, a čokolada se otopiti, već koristite  higijenske rukavice od lateksa ili navucite čistu kesu za zamrzivač. Koristite manje papirne korpice, prečnik 2 cm.

U saradnji sa:

6 mišljenja na „Žerbo bombice (video)“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *