Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoćemo li da pravimo Pepu ? :)

Podeli recept:

Ovo je jedna od retkih figurica za koje vam ne treba preveliko znanje pravljenja figurica. Pored toga što je laka za pravljenje, Pepa je i popularna kod dečice kada su u pitanju rođendanske torte, pa zašto onda da ih ne iznenadite sa jednom ovakvom figuricom. Ako za prvi put i ne bude savršena i nalazite joj mane, verujte mi da klinci te iste mane neće ni primetiti i biće oduševljeni sa Pepom koju je napravila mama, tetka, baka…. :))

Za početak, potreban vam je fondan koji možete da napravite sami ili da kupite Barvallov.

Od crvenog fondana napravite prvo telo za Pepu. Kroz sredinu provucite drveni štapić( za ražnjiće), ostavite 2 cm da viri gde ćete kasnije staviti glavu.Telo ostavite da se prosuši dok radite ostale delove.
Od roze fondana napravite glavu kruškastog oblika, zatim je ostavite da se prosuši. Napravite ruke i uz pomoć vode zalepite na telo (Pepa 1).
Premažite sa malo vode na gornji deo tela, zatim stavite glavu i pritisnite blago da se zalepi za telo (Pepa 2). Napravite oči od belog fondana,a sa crnim flomasterom (za torte i kolače) dodajte crne tačke u sredini. Ako nemate ove flomastere, možete koristiti crnu gel boju, zatim boju u prahu koju ste pre toga rastopili sa par kapi vode ili alkohola ili jednostavno stavite crni fondan.
Što se tiče ušiju, znam da nisu ovo original Pepine, ali meni se ove više sviđaju pa sam napravila manju modifikaciju istih 🙂


Na nosu napravite dve nozdrve uz pomoć čačkalice ili nečeg sličnog.
Napravite i noge kao na donjoj slici. Premažute ih sa vodom i oko 1 cm podvuzite pod telo i Pepa je gotova 🙂

Na gornjoj slici Pepa nema rumenilo na obrazima, ali joj dodajte, biće lepša sa njim 😀
Nastavak sledi ….
Pridružite se Minjinoj Kuhinjici na Facebook-u.


Prikaži komentareZatvori komentare

7 Comments

 • Autor Kristina
  Objavljeno 28. juna 2010. 08:34 0Likes

  Napravila sam pepu po vasem modelu.Treba da mi ostane citava do 3. jula.Gde da je cuvam s obzirom da idu topliji dani.Ufrizideru ili na sobnoj temperaturi?Heeeeeeelpp….

 • Autor Ika
  Objavljeno 11. jula 2011. 15:19 0Likes

  Vec je odgovarala na takvo pitanje kod Winny the Pooh-a, da se figurice cuvaju na sobnoj temperaturi zasticene od prasine ! Pozdrav.

 • Autor ljikica
  Objavljeno 22. decembra 2011. 17:56 0Likes

  Da li postoji negde slika cele torte. Bas mi je hitno jer cu sutra da je pravim.Hvala unapred.

 • Autor Maja
  Objavljeno 8. juna 2012. 15:23 0Likes

  Hvala Vam, puno ste mi olaksali pravljenje torti i kolaca.Pozdrav

 • Autor bilja
  Objavljeno 2. februara 2013. 21:41 0Likes

  htela bih da napravim zvezdice da stavim na stapic pa da ih pobodem po torti, od kog materijala su najbolje, recept za fondan sam isprobala i odlican je .

Ostavi komentar