Skoči na sadržaj

Sultan puslice (video)

Podeli recept:

Nikad lakše i brže nisam napravila puslice, pogotovu ove takozvane sultan. Oduševljena sam ovom Dr. Oetker smesom Puslica i topla preporuka za nju. Nema razmišljanja da li će se belanci dobro umutiti, da li su dovoljno sveža itd, a cena je simbolična, pre par dana kupila za 109 dinara, potrebna vam je još samo voda i nema šanse da vam ne uspe 🙂Potrebno:

Vodu sipajte u odgovarajuću dublju posudu, dodate sadržaj pakovanja i boju. Mikserom mutite pola minuta minimalnom brzinom, nastavite mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta.

Od pripremljene smese pomoću dresir kese sa Sultan nastavkom oblikujte puslice. Na 100⁰C, sušite 60-70 minuta. Nakon toga rernu isključite, vrata delimično otvorite i nakon 15 minuta pleh izvaditi iz rerne.

Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj. Delimično umočite  puslice i pospite jestivim ukrasima. Ostavite da se čokolada stegne.

Napomena: Lakše je istiskivati na silikonskoj ili ovoj mrežastoj podlozi koju koristim u videu (silikon je po ivici), a naručila sam je odavno na Aliexpressu. Ako nećete da čekate 2 meseca da vam stigne paket iz Kine, potražite nastavak, gel boju i podlogu kod Svet poslastičara. Kada koristite papir za pečenje, obavezno ivice zalepite ovom smesom i pridržavajte papir oko nastavka kada podižete kesu.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *