Skoči na sadržaj

Čokoladna banana

Podeli recept:

Ovih dana, zbog vrućina,  često tražite neke brze deserte pa sam se odlučila za  čokoladnu bananu koju sam odavno videla na netu. Ovaj desert spada u one petominutne kao što je kolač za 5 minuta.Potrebno je:

  • 2 banane
  • 50 gr čokolade
  • 1 kašika ulja
  • po želji:lešnik, kokos, čokoladne mrvice, šarene bombonice….

Bananu ohladiti 1 h u frižideru, zatim oljuštiti i iseći na kolutove širine oko 15 mm. Čokoladu i ulje otopiti. Viljuškicu zabodite u kolut banane, zatim je zaronite u otopljenu čokoladu a onda u krupan lešnik. Skidajte sa viljuške i odmah stavljajte u papirnate korpice za sitne kolače. Čokoladne banane ostavite malo u frižider da se stegnu i ohlade pre služenja.

Pošto verujem da će ovaj desert biti najinteresantniji najmlađima, iz iskustva 🙂 , čokoladne banane takođe možete napraviti tako što ih posle umakanja u čokoladu složite na papir za pečenje i onda onima koji će kasnije biti degustatori, date šarene bombonice da prospu po čokoladi. 🙂

Evo kako ide degustacija, naše porodične zvezde, posle napornog posla kao što je prosipanje mrvica 🙂

Prvo se omiriše i milimetarski gricne, a onda jednim potezom sve strpa u usta….

…..a na kraju papir dobro oliže, jer nikad se ne zna, možda će mami ponovo trebati 😀

13 mišljenja na „Čokoladna banana“

  1. Po izrazu lica ovog lepotančeta reklo bi se da je ukusno a i ekonomično. Sve se pojede a i ambalaža je ponovo na raspolaganju za nove mamine maštarije.

  2. Hahaha..oprezno proba pa smaze u zalogaju 😀 Spica mala 🙂
    Ideja je odlicna,tako jednostavno a dobro :))))

  3. Divno… Ovo pravim za vikend svojoj mlađoj sestrici koja ima svega 7 godina,a obožava slatkiše više od bilo čega… 😀 Hvala Minja 😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *