Skoči na sadržaj

Čoko vanil keks torta (video)

Podeli recept:

Lagana letnja torta od vanile i čokolade uvek je dobitna kombinacija ?Potrebno:

Za fil sa ukusom vanile:

Za fil sa ukusom čokolade:

I još treba:

Priprema fila sa ukusom vanile:

U sud sipajte 600 ml mleka, vanilin šećer i kristal šećer. Promešajte i stavite da provri. U drugi sud sjedinite 200 ml hladnog mleka i puding od vanile. Dodajte u provrelo mleko i u neprestano mešanje skuvajte puding. Sklonite sa vatre, preručite u drugi sud( da bi se brže ohladilo)i pokrijte rastegljivom folijom. Ostavite da se ohladi. Nakon tog vremena, u sud stavite maslac sobne temperature i uz postepeno dodavanje pudinga mikserom umutite fil. Fil podelite na dva jednaka dela.

Priprema fila sa ukusom čokolade:

U sud sipajte 300 ml mleka, vanilin šećer i kristal šećer. Promešajte i stavite da provri. U drugi sud sjedinite 100 ml hladnog mleka i puding od čokolade. Dodajte u provrelo mleko i u neprestano mešanje skuvajte puding. Sklonite sa vatre, preručite u drugi sud ( da bi se brže ohladilo) i pokrijte rastegljivom folijom. Ostavite da se ohladi. Nakon tog vremena, u sud stavite maslac sobne temperature i uz postepeno dodavanje pudinga mikserom umutite fil.

U hladno mleko umačite keks i složite prvi red od 20 kom. Preko keksa premažite polovinom vanil fila, pa složite drugi red keksa. Premažite čokoladnim filom, pa preko njega red keksa, drugi deo vanil fila i završite sa keksom, tako da ukupno imate četiri reda keksa.

Preko keksa stavite rastegljivu foliju ( da se keks ne bi osušio ) i prebacite u frižider na hlađenje, najbolje preko noći.

Za dekoraciju umutite šlag i mleko pa polovinu šlaga obojte žutom jestivom bojom. Stavite šlag u dresir kesu na način kako je prikazano u video receptu i dekorišite kocke. Po želji, u vanil fil možete dodati 100g bele mlečne čokolade, a u čokoladni fil, 50g mlečne crne čokolade.

U saradnji sa:Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *