Skoči na sadržaj

Mermerna jaja – lukovina

Podeli recept:

Pripremite mermerna jaja sa lukovinom za uskršnje praznike na jednostavan način. Farbanje jaja u lukovini – originalni recept iz Minjine kuhinjice!

Mermerna jaja lukovinaPotrebno:


Lukovinu usitnite i stavite u odgovarajući sud. Jaje umočite u vodu pa odmah uvaljajte u usitnjenu lukovinu, a onda prebacite u maramicu ili gazu, uvijte i gumicom vežite. Složite u dublju šerpicu, nalijte vodom, a onda sipajte 2 kesice ljubičaste boje i sirće. Stavite da se jaja kuvaju i kada voda provri, kuvajte još 8-10 minuta.

Mermerna jaja sa lukovinom

Nakon toga, sklonite sa vatre, prospite vruću vodu i odmah nalijte hladnu. Skinite maramicu ili gazu, zavisno šta ste koristili, i operite od lukovine. Ostavite da se skroz ohlade a onda ih na nekim mestima premažite lepkom, stavite foliju, pa ponovo premažite lepkom. Ostavite da se osuši, najbolje preko noći. Prilikom sušenja, lepak postaje transparentan (providan).

Mermerna jaja sa lukovinom premažite uljem da dobiju sjaj.

Napomena: Foliju, Galaxy flakes i lepak sam našla na netu kod Pertini Hobby Centar  i naručila preko njihovog Instagram naloga. Na par jajeta radila sam Galaxy flakes, ali su ti listići deblji i grublji, tako da sam se ipak odlučila za listiće folije jer se ne osećaju ispod prstiju. Njih bi mogli da lepite i umućenim belancetom, bez problema, ili da koristite netoksični lepak na vodenoj bazi.Predlažem vam da pogledate još jedan moj recept za mermerna farbana jaja sa lukovinom.

Mermerna jaja

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *