Skoči na sadržaj

Uskršnja jaja Galaksija

Podeli recept:

Volim kada moja deca učestvuju u humanitarnim akcijama i rado im pomognem u tome. Prošle godine je bila jedan humanitarna prodaja, baš pred Uskrs, pa smo Viktorija i ja napravile ovakva jaja koja su se rasprodala brzinom svetlosti. Uskršnja jaja Galaksija ove godine  ponovo farbamo, a spremile smo vam i tutorijal, onako kako ih mi radimo.

Jaja Galaksija Jaja Galaksija

Za uskršnja jaja Galaksija potrebno vam je:

  • boje tempere: crna, plava, ljubičasta, bela,
  • boje u prahu: srebrna i zlatna
  • barena jaja
  • alkoholno sirće
  • rukavice

 Uskršnja jaja Galaksija

 

Jaja prebrišite alkoholnim sirćetom, a zatim obrišite ubrusom.  Crnom bojom premažite celo jaje, a zatim ga ostavite da se skroz osuši pre nanošenja drugih boja. Najbolje je da napravite postolje za jaje od stiropora i 4 čiode.

Jaja Galaksija

Jaja Galaksija

Kada se crna boja skroz osušila, sa prednje strane sunđerom  utapkajte plavu boju i ostavite da se osuši. Preko 2/3 plave boje utapkajte ljubičastu boju. Ostavite jaje se suši 30 minuta.

Jaja Galaksija

Jaja Galaksija

Nanesite belu, zlatnu i srebrnu boju tako što će te četkicu sa oštrom dlakom umočiti u boju a onda sa svih strana isprskati jaje.

 Uskršnja jaja Galaksija

Napomena: Ako koristite zlatnu i srebrnu boju u prahu, potrebno je prethodno da je rastvorite alkoholom. Ako ne možete da nađete zlatnu i srebrnu boju, dovoljna je samo bela. Obavezno koristite rukavice.Preporučujem vam da pogledate i ostale moje praznične, uskršnje recepte vezane za farbanje jaja.

Uskršnja jaja Galaksija

6 mišljenja na „Uskršnja jaja Galaksija“

  1. Draga Minja,kod tebe je uvek sve za pohvalu i izrada i tetaljan opis.Bravo za te i Viktoriju i hvala ti sto postojis!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *