Skoči na sadržaj

“Lakirana” jaja

Podeli recept:

Uskrs i dan kada farbamo jaja su posebni dani i pored dece radujemo se i mi malo stariji 🙂 Pored tradicionalno obojenih jaja, trudimo se da budemo kreativni i napravimo nešto što prethodnih godina nismo. Pre par dana sam isprobala neke nove tehnike ukrašavanja, a ovo je prva koju vam predstavljam kroz ovaj tutorijal. Na Veliki petak, Viktorija, njena baka i ja ćemo farbati jaja, pa ću ponoviti ova “lakirana”, verovatno samo u nekim drugim bojama. Kako vi farbate jaja ? Da li imate omiljenu tehniku ?
Ovde možete pogledati šta sam radila prethodnih godina:

Uskršnja tetovirana jajaUskršnja “salvet” jaja (Decoupage)

Mozaik jaja

Tempera

Mermerno jaje

Hello Kitty jaja

Lakirana jaja

Potrebno:

  • kuvana jaja
  • lak za  nokte u boji po želji
  • srebrne šljokice
  • plastična posuda
  • mlaka voda
  • rukavice

 Lakirana jaja

U posudu sipajte mlaku vodu i nekoliko kapi laka. Možete kombinovati dve boje, više ili ostaviti samo jednu zavisno kakav efekat želite da dobijete.

Lakirana jaja

Lakirana jaja

Spustite jaje u vodu i lak ce se odmah zalepiti, a zatim izvadite, pospite srebrnim šljokicama i stavite na sušenje (postupak sušenja kao kod jaja Galaksija). Nakon 30 minuta  ponovite postupak i sa druge strane.

 Lakirana jaja

Napomena: Najbolje je da koristite jaja sa belom ljuskom i da ruke zaštitite rukavicama.

Lakirana jaja 

3 mišljenja na „“Lakirana” jaja“

  1. Bas lepo izgleda! Da li ste mozda probali na jajima sa obicnom ljuskom? Ja sam vec kupila 30 jaja (bez bele ljuske) za uskrs, ne znam kako bi ispalo..

  2. Oduševljena sam vašim idejama !!!Znam da puno vaših obožavateljki ovo isto gleda možda bi mogla da dobijem od njih ili vas savet.Svake godine farbamo jaja i pomažu mi cerka i unuka.Ali ma koliko se trudile nemožemo da dobijemo onu pravu crvenu boju koju ponekad vidim kod drugih Svake godine i cerka i ja kupimo po 5-6 vrsta farbi ali nam ne uspeva dobiti pravu crvenu boju.Uvek je to neka zagasita ili vuče na braon ili je tamnija ,nikad nije lepa jarko crvena!!!Ako imate ideju pomozite mi!!Hvala unapred!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *