Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Podeli recept:

Decembarska trpeze, pored toga što je ukusna, kod nas mora da bude šarena i interesantna. Obožam tu mogućnost igranja, šaranja keksića, pravljenja Sneška Belića od bombica, slanih jelki od dizanog testa, venčića, kućica ali, dete u meni uvek kaže “bravo, a šta pravimo sledeće ? “ E, pa, pravimo slatku jelku 😀

Znate one globalno popularne torte u obliku slova i brojeva ? Jesu i vas osvojile ali ipak niste smeli da se upustite u pravljenje istih ? Ja ne bih bila ja kada ne bih napravila na svoj način i vama omogućila jednostavniju verziju, a opet lepu i ukusnu, kao što je meni omogućio Dr. Oetker  ovim novim korama i filovima za torte. 🙂

Potrebno:

Za dekoraciju:


Na papiru iscrtajte jelku i isecite. Dve kakao kore za tortu Dr. Oetker stavite na radni deo ili tacnu, a preko šablon od papira. Oštrim nožem obeležite konture, zatim sklonite šablon i isecite jelku iz dva dela. Na isti način napravite i od preostale dve kore.


U sud sipajte 250 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile Dr. Oetker. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom 3-5 minuta.

U drugi sud sipajte 100 ml hladnog mleka  i sipajte iz kesice šlag penu Dr. Oetker. Umutite mikserom.

Fil za tortu dodajte u sud sa umućenim šlagom i mutite još 1-2 minuta. Sipajte u poslastičarsku kesu sa okruglim nastavkom fi 1 cm.

Donji deo kore premažite filom, pa tek onda stavite na tacnu. Filom ukrasite na način kako je prikazano u videu pa stavite drugi deo jelke i na isti način filujte.

Donji deo stabla posula sam  kakao prahom Dr. Oetker, a za dekoraciju koristila sam makaronse, bombone, dekor mix perle Dr. Oetker, čokoladne praline, fondan pahulje…a vi pustite to dete u sebi da se igra i ukrašava.

 U saradnji sa:


Prikaži komentareZatvori komentare

2 Comments

  • Autor Vesna
    Objavljeno 15. septembra 2020. 16:54 0Likes

    Da li je torta teska za secenje? Da li ce se mrviti? Razmišljam da je pravim za cerkin rodjendan za slatki sto pa da ne ispadne lose?

Ostavi komentar