Šarena uskršnja jaja (video)

Podeli recept:

Prvo jaje crveno, a posle što šarenije 🙂

Potrebno:

 • 50 ml sirćera (alkoholno ili jabukovo)
 • 50 ml vode
 • kuvana jaja
 • gel boje za hranu (kupujem ovde)
 • vlažne maramice
 • gumice
 • rukavice


 

Stavite rukavice 🙂

Sjedinite sirće i vodu. Maramicu umoćite u tečnost i malo iscedite. Stavite kuvano jaje, uvijte i gumicom vežite.

Koristite nijansu boje koju želite i na mesta na koja želite, a ono što je sigurno, svako jaje će biti unikat. Koristila sam Wilton gel boje i nakon svakog obojenog jajeta oprala sam rukavice (ne skidajući ih) i za novo jaje koristila neku drugu kombinaciju boja. Nakon bojenja, tečnost sipajte u bočicu sa pumpicom i svako jaje isprskajte sa svih strana. Ostavite najmanje 2-3 sata da se boja prosuši, mada je najbolje da ostavite preko noći i tek tada skinete gumicu i maramicu. Ako su jaja i dalje vlažna ostavite da se malo prosuše pa ih tek onda premažite uljem za sjaj.

Napomena: Koristila sam vlažne maramice (koje mogu biti i stare osušene), a možete i toalet papir ili ubrus.  Rukavice imate u svim apotekama i to po veličinama, što meni  i odgovara jer koristim najmanju veličinu S. Čim su mi malo veće, ne mogu da radim s njima 😀 Neka jaja sam isprskala srebrnom bojom, a gel boje su Wilton.

 

Pogledajte slične recepte:

Podeli recept:
Oznake: , , , , , ,

Komentari 12 Odgovori

Vaše Informacije

 1. Ovo je stvarno super napravila sam i super je ispalo,kao neka mala galaksija na jajetu posto sam ja koristila malo tamnije boje i posebnu gel boju za jaja,ali izabrala sam boje koje sadrze sljokice tako da je bas prava galaksija sve sija i prosto je prelijepo😘😘😘😘😘😘iako imam samo 12 godina super mi je ispalo iako sam mislila da cu pogrijesiti,mama mi je rekla da ce mi prepustiti jaja sledece godine da ih samo ja farbam posto joj se svidio ovaj nacin😘😘😘😘😘hvala tiiiii!

 2. Fantazija. Hvala puno. Samo jedno pitanje u vezi vlaznih maramica imam one za ruke za bebe ali sve sadrze parfem mirisljave su.dali prelazi na jaje parfem

 3. „Nakon bojenja, tečnost sipajte u bočicu sa pumpicom i svako jaje isprskajte sa svih strana. “
  Na koju tecnost mislite?

  • Jedina tecnost koja se koristi u receptu, voda i sirce iz case.

 4. Sjajno izgledaju svaka čast .Gde mogu da se nabave te boje .

 5. Postovanje, jel mogu da se farbaju sa onim gel bojama za jaja sto se prodaju u marketima?

 6. Ovo je predivno! Ovako lijepo ukrašena jaja imaju da zadive sve goste !! Hvala Minja na prijedlogu, a ja se bacam na posao 🙂