Skoči na sadržaj

Torta Fifi

Podeli recept:

Juče sam uživala dok sam pravila Fifi 🙂
Za razliku od pre nekoliko dana,ovde mi je sve išlo od ruke.
Tortica je za jednu malu Anu, inače moju bratanicu koja danas puni tri godine.Tortu sam pravila po receptu za plazma tortu a onda sam je premazala u tankom sloju sa butter kremom. I ovu tortu sam radila sa domaćim fondanom.
Polovinu fondana sam obojila u žuto, sa običnom oklagijom razvukla (da bude šira najmanje za 10 cm od prečnika torte),a onda sa reljefnom oklagijom ucrtala šare.Pošto torta nije mnogo velika (25 cm) umesto sa oklagijom, fondan sam prebacila sa rukama.

Sa rukama sam blago pritisnula i izravnjala fondan, a onda sa pizza nožem isekla višak.

Ostavila sam tortu na hlađenje,a onda se bacila na igranje,tj na vajanje Fifi :))
Od ostatka žutog fondana napravila sam lopticu, tj glavu, malo veću od loptice za stoni tenis. Deo belog fondana obojila sam u plavo. Latice na glavi sam napravila tako što sam fondan rastanjila na 2 mm i sa sekačem za kolače izvadila 4 srca. Svako srce sam podelila na pola da dobijem po jednu laticu, a onda i na svakoj latici po sredini napravila udubljenje. Od 8 dobijenih latica,potrebne su vam 7, tj jedna je višak.

Latice sam naslonila na dasku, a gornji,širi deo blago savila i ostavila da se suše dok radim ostalo.

Od plavog dela napravila sam gornji deo tela,sa udubljenjem za vrat,tj za ovaj roze deo. Napravila sam male džepove i sa malo vode i četkice ih zalepila. Malo belog fondana obojila u zeleno i od njega napravila deo nogu i sastavila sa malo plavog fondana koji mi je predstavljao nogavice od pantalona.

Od zelenog i roze fondana sam napravila ruke i njih sam zalepila sa malo vode. Napravila sam belo/roze čizmice i njih sam sastavila sa nogama.

Na žuti deo koji sam ostavila za glavu sam zalepila nos, oči, iscrtala trepavice i uz pomoć četkice i malo crvene boje dodala rumenilo na obraze.
Sastavila sam dve latice, treću zalepila na sredini iza te dve latice, a onda dodala još po dve sa obe strane. Od belog fondana isekla sam trakicu oko 7-8 cm dužine i sa jedne strane je izreckala,a onda zalepila na prednjem delu od latica. Tako napravljene latice sam zalepila za glavu, s time što je donji deo latica otišao pozadi. Od zelenog dela napravila tanjeg “crvića” i zalepila oko glave. Čačkalicu provukla kroz telo,toliko da oko 2 cm viri,a onda na taj višak stavila glavu.Od braon fondana napravila sam malu saksijicu. U sredini sam napravila malo udubljenje i sa tamnijom bojom obojila,tako da liči na zemlju. Dodala dva listića, cvetić i onda tako napravljenu saksijicu zalepila za desnu ruku.
Što se tiče trave,nju sam radila sa buter kremom i malo zelene boje.

Butter krem:

  • 125 gr margarin
  • 200 gr šećera u prahu
  • 3 kašike mleka
Umutite margarin sa šećerom u prahu, a onda dodajte mleko. Na kraju zelenu boju i dobro sve umutite da bude penasto. Butter krem sipajte u kesu, stavite nastavak za travu (wilton 233) i izvlačite travu na delu gde Fifi sedi i oko torte.
Nadam se da nisam nešto izostavila 🙂

14 mišljenja na „Torta Fifi“

  1. volela bih da mi date broj telfona ukoliko je moguce da narucim istu ovakvu fifi za moju devojcicu koja puni 2 godine neophodno mi je uskorije vreme jer slavimo rodjendan 04.07.2010

    veliko posotavnje za Vasu umetnost
    pozdrav

  2. sad za vikend sam je napravila za moju cerku koja gle cuda puni 3 i zove se ana i obozava fifi.svima se svidja kako je ispala i niko nije mogao da poveruje da sam je ja napravila/nisam do sad pravila od fondana/.malo sam se namucila sa laticama na glavi ,ispadale su mi al sam resila to cackalicom.i fondan za fifine pantalone mi je ispucao..da li imate savet kako to ubuduce da resim posto imam tri deteta i stalno neke rodjendane.hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *